Cast

Theo Maassen speelt uitgerangeerd evenbeeld in Cast

NPO 3 - donderdag 13 april om 21:18

© NTR
Het castingbureau neemt uit pure geldnood een klus aan van een omstreden omroep. Voor Rood Wit Blauw mogen ze casten voor een comedyserie. Een uitgerangeerde Theo Maassen heeft als een van de weinigen interesse in deze nieuwe aflevering van Cast.

De gastacteurs in Cast spelen volgens Niek Barendsen en Ilse Waringa een uitvergrote versie van zichzelf. Verrassend veel bekende namen hadden volgens de makers genoeg zelfspot om toe te happen. Ook Theo Maassen, al was dat niet in de rol die de makers voor hem in gedachten hadden, vertelden ze in Jinek.

Theo Maassen in Cast

In eerste instantie wilden ze hem zien als een schnabbelaar in reclamespots, maar dat zag Maassen niet zitten. Dat deed hij namelijk in het echt ook niet. Maar na het lezen van het script vond hij de rol van uitgerangeerde, gecancelde B-acteur wel iets voor hem. Dus helpt Maassen ditmaal het castingbureau uit de brand met een auditie voor een comedyserie van de omstreden omroep Rood Wit Blauw, een klus waaraan geen enkele acteur van naam zich wil branden.

Meer over