Catch .44

Bruce Willis is de baas in Catch .44

RTL 7 - vrijdag 5 november om 22:26

© Turner
Bruce Willis is de grootste naam op de poster van actiefilm Catch .44, maar de belanrijkste rollen zijn toch echt voor Malin Akerman, Nikki Reed en Deborah Ann Woll.

Zij spelen in Catch .44 Tes, Dawn en Kara; drie jonge vrouwen die als serveerster in Las Vegas werken. Dat levert nauwelijks genoeg op om de huur te betalen. De dames kunnen dus wel een extra zakcentje gebruiken.

Catch .44

Vandaar dat ze in Catch .44 ingaan op een aanbod van gangsterbaas Mel (Bruce Willis). Als ze voor hem een in een afgelegen wegrestaurant een lading drugs onderscheppen, zijn ze in één klap van hun geldproblemen af. Een simpele klus, dus dat is makkelijk verdienen. Of toch niet?

Nee dus: het loopt grondig mis. Zo belanden de dames in een bizar avontuur met een psychotische moordenaar, een vrachtwagenchauffeur en een wel heel enthousiaste kok.

Bruce Willis

Catch .44 doet qua verhaal en vertelstijl af en toe denken aan Quentin Tarantino's (cult)klassieker Pulp Fiction. Dat Bruce Willis in allebei de films speelt, helpt daarbij ook wel mee.

Ook geinig: als Tes, Dawn en Kara voor het eerst samen in de auto stappen, wil Tes muziek uit de eighties luisteren. Het bandje dat ze in de taperecorder stopt is The Return of Bruno, het debuutalbum van Bruce Willis uit 1987.

Meer over