Champions League: Ajax - Dinamo Kiev

Scoren in de uitwedstrijd en vooral niet verliezen, luidde het devies twee weken geleden. Dat lukte, maar Ajax reisde toch met een wrang gevoel terug van Kiev naar Amsterdam.

Ajax domineerde de heenwedstrijd, maar kreeg toch een tegendoelpunt te verwerken. De 1-1 had een stuk positiever kunnen uitvallen.

De nul houden
Toch is er nog niets verloren. Sterker nog, Ajax gaat als duidelijke favoriet de returnwedstrijd in. Dinamo Kiev moet scoren, Ajax hoeft alleen de nul te houden. Of 'gewoon' te winnen, natuurlijk.

De vijftigduizend man op de ArenA-tribunes moeten de Ajacieden door de wedstrijd heen schreeuwen. Ajax moet vertrouwen hebben geput uit de wedstrijd tegen Roda JC. In de ArenA werd het 3-0 voor de Amsterdammers.

Scherpte
Maar Dinamo is andere koek. Dat weet Ajax-trainer Martin Jol natuurlijk ook. Er kan veel gebeuren in een CL-wedstrijd. De laatste twee jaar deed Ajax vanwege tegenvallende competitieprestaties niet eens mee aan de voorrondes, de twee jaren daarvoor waren Slavia Praag en FC Kopenhagen te sterk.

Favoriet of niet, Ajax moet op het scherpst van de snede spelen. Een doelpunt zoals dat in de heenwedstrijd, toen Goesev het met tien man spelende Dinamo op gelijke hoogte bracht, kunnen de Amsterdammers niet gebruiken.

Reageren