Champions League: Chelsea - Barcelona

18 april 2012 09:35 | kijktips | Door Televizier

Barcelona speelt de eerste van twee halve finale-wedstrijden uit op Stamford Bridge tegen Chelsea. En Barcelona is ook in deze wedstrijd zwaar favoriet. 

Ook drie jaar geleden speelden de Londenaren in de halve eindstrijd tegen Barcelona, toen haalden ze de finale net niet. Mede omdat de scheidsrechter vier strafschoppen had kunnen toewijzen aan Chelsea, maar het niet deed.

Bergafwaarts
Tegenwoordig is Barcelona heer en meester in Europa, terwijl het met Chelsea bergafwaarts is gegaan. De Engelse clubs vallen sowieso tegen in deze jaargang. En dat terwijl Engeland de meeste verschillende winnaars heeft. Manchester United, Liverpool, Nottingham Forest en Aston Villa wonnen de cup ooit. Daarna volgen Italië, Duitsland en Nederland met elk drie. Spanje heeft ‘slechts’ twee winnaars voortgebracht. Maar Real Madrid en Barcelona waren samen wel goed voor twaalf cups. 

Drogba
Chelsea-speler Didier Drogba houdt de moed er ondertussen in. „Ik schat de kansen in op 50/50. Ook al zou Barcelona de beste ploeg van de wereld zijn, dit zijn twee wedstrijden waarin van alles kan gebeuren. 

Champions League: Chelsea - Barcelona, 20.15 Ned. 3

Meer over