Champions League: we zijn er klaar voor

De beste clubs van Europa, waaronder AZ, hebben allemaal één droom. Op woensdag 22 mei de finale spelen in het Madrileense voetbalbolwerk Santiago Bernabeu!

Morgen debuteert AZ in het Europese kampioenenbal. Dit wordt vanavond geopend door andere Nederlanders. AC Milan, met Klaas-Jan Huntelaar en Clarence Seedorf, speelt vanavond haar eerste wedstrijd uit tegen Olympique Marseille.

In deze groep C spelen verder ook nog Real Madrid en FC Zürich.

Bijzonder voor de Hunter dat hij binnenkort twee keer mag spelen tegen de club die hem na een half seizoen alweer als oud vuil heeft gedumpt. Real Madrid heeft met Rosyton Drenthe en Ruud van Nistelrooy nog maar twee van de zes landgenoten over.

Een nieuwe Nederlandse kolonie begint vorm te krijgen bij Bayern München. Trainer Louis van Gaal beschikt bij de Zuid-Duitsers over de landgenoten Mark van Bommel, Edson Braafheid en Arjen Robben.

München moet in groep A de strijd aan met Juventus, Bordeaux en Maccabi Haifa uit Tel Aviv. In deze Israëlische stad speelt Bayern vanavond haar eerste duel. Anders dan de afgelopen jaren zijn op de dinsdag na de live-wedstrijd meteen de samenvattingen van de overige duels te zien (in plaats van alle hoogtepunten op woensdag).

Reageren