Champions League: Zenit St. Petersburg - Real Madrid

FK Zenit - Real Madrid is hét affiche van deze Champions League-avond. Een wedstrijd met een grote Nederlandse inbreng. Zenit-coach Dick Advocaat tegen de Nederlandse enclave van Real met Ruud van Nistelrooij, Rafael van der Vaart, Arjen Robben, Wesley Sneijder en Royston Drenthe.

Het is de afgelopen jaren hard gegaan met Zenit. De ploeg uit Sint-Petersburg doorbrak eind 2007 de overheersing van de clubs uit Moskou door voor het eerst in elf jaar de landstitel buiten de hoofdstad te houden, vorig seizoen met de UEFA Cup aan de haal te gaan en afgelopen maand ook de Europese Super Cup ten koste van Manchester United te winnen.

Sterspeler
Een van de sterspelers bij FC Zenit is Pavel Pogrebnyak. De spits wist het afgelopen seizoen in de UEFA Cup liefst twaalf keer te scoren. Hij miste de finale tegen Glasgow Rangers door een schorsing en moest het EK door een blessure aan zich voorbij laten gaan. Deze afwezigheid op het hoge internationale voetbalpodium is er waarschijnlijk de reden van dat hij nog bij Zenit voetbalt en nog niet door een Europese topclub is aangetrokken. Het wordt een aantrekkelijk spitsenduel tussen Progrebnyak en 'onze' Ruud van Nistelrooij.

Reageren