Chaos in Kenia in Oplichters in het Buitenland

Kees van der Spek speurt in Nairobi naar een oplichter die een Amstelveense vrouw duizenden euro’s heeft afgetroggeld. Geen gemakkelijke klus in deze chaotische en gevaarlijke stad. Maar er komt hulp uit onverwachte hoek.
Kees van der Spek begint deze keer dicht bij huis in Oplichters in het buitenland. In Amstelveen is een alleenstaande vrouw opgelicht via een datingsite. En niet zo’n beetje ook: de boosdoener heeft haar duizenden euro’s afgetroggeld. Het spoor leidt naar Nairobi, de drukke en onoverzichtelijke hoofdstad van Kenia, waar op elke straathoek gevaar schuilt. Vind in die chaos maar eens een schurk die een arme vrouw in Nederland heeft afgezet. Kees en zijn team staan voor een schier onmogelijke opdracht, maar krijgen hulp uit onverwachte hoek. Het is een van de vele hachelijke avonturen die de makers van het programma dit seizoen meemaken. Vorige week vielen er al rake klappen in Krakau en ook in onder meer Londen, Los Angeles en Thailand wordt het penibel.

Van der Spek

Kees van der Spek was jarenlang de rechterhand van misdaadverslaggever Peter R. de Vries, voordat hij in 2013 presentator werd van Oplichters in het buitenland. Dat programma is inmiddels bezig aan het zesde seizoen. Maar Van der Spek doet meer op SBS 6. In Graf zonder naam gaat hij op zoek naar de verhalen achter anonieme graven in Nederland. En in het programma Moord of zelfmoord neemt hij elke aflevering een verdacht overlijden onder de loep om te kijken of de politie al dan niet terecht is uitgegaan van zelfmoord.

Meer over:

Reageren