Chariots of Fire

Je ultieme droom bereiken

CANV - zaterdag 8 augustus om 22:35

© ftp://ftp.cyfraplus.pl/
Twee jongens dromen van de Olympische spelen en gooien alles in de strijd die te halen.

Cambridge, jaren 20. Twee Britten willen de Olympische Spelen van 1924 halen. Britten Harold Abrahams en Eric Liddell zijn beide van nature begaafde snelle sprinters. Beide mannen moeten nog vele obstakels overwinnen voordat ze hun droom in vervulling zien gaan.

Chariots of Fire

In dit waargebeurde verhaal zien we Harold Abrahams (Ben Cross), een Joodse student en Eric Lidell (Ian Charleson), zoon van een Schotse missionaris die zijn leven in dienst van God stelt. Met deze uiteenlopende achtergronden zien wij hun innerlijke reis naar de top. Winnaar van vier Oscars, waaronder die voor beste film. 

Vangelis

De meest legendarische scène uit Chariots of Fire is al gelijk aan het begin van de film te zien: een stel mensen in witte kleding rent in slow motion over een strand, begeleid door de muziek van Vangelis. Deze iconische scène staat zelfs in het geheugen gegrift bij mensen die de film nooit hebben gezien. Het leverde de componist de Oscar voor beste filmmuziek op. 

Uitersten

Howel de echte Harold Abrahams goud won op de 100 meter in de Olympische Spelen van 1924, finishte hij als laatste op de 200 meter.  

Meer over