Charlie and the Chocolate Factory

Johnny Depp en de chocoladefabriek

SBS 9 - vrijdag 5 februari om 20:30

© HBO
In Charlie and the Chocolate Factory wint de kleine Charlie een rondleiding in de chocoladefabriek van Willy Wonka. De film draait eigenlijk om Charlie, maar Johnny Depp steelt de show als excentrieke chocolademaker Wonka.

De chocoladerepen van Willy Wonka zijn razend populair. Als Wonka een wedstrijd uitschrijft waarbij vijf mensen een rondleiding door zijn fabriek kunnen winnen, gaan de repen helemaal als warme broodjes over de toonbank.

Charlie and the Chocolate Factory

De kleine Charlie (Freddie Highmore) is een van de gelukkige winnaars. Samen met zijn opa Joe gaat hij in Charlie and the Chocolate Factory naar de fabriek toe.

Daar kijkt hij zijn ogen uit. De fabriek is misschien nog wel vreemder dan Willy Wonka (Johnny Depp) zelf.

Wonka heeft geen gewone werknemers. Hij laat al zijn snoepgoed maken door oempa loempa's, dwergen die de hele tijd lopen te zingen en te dansen.

De fabriek van Willy Wonka heeft ook geen gewone fabriekshal: de 'hal' is een enorm landschap waar alles eetbaar is. Zelfs de rivier is van chocola.

Roald Dahl

Charlie and the Chocolate Factory is de tweede verfilming van het beroemde kinderboek van Roald Dahl. Regisseur Tim Burton (Edward Scissorhands, Alice in Wonderland) geeft zijn eigen, moderne draai aan het verhaal.

Dat betekent razende machines, een gigantische chocoladefabriek en gemoderniseerde oempa loempa’s.

En dan de casting. Het dikke Duitse jongetje, het verwende Britse meisje, de kauwgomkauwende atlete, de computerspelletjes spelende betweter en natuurlijk de arme Charlie met een hart van goud.

Stuk voor stuk geven ze het smakelijke verhaal een smeuïg extraatje. Met Johnny Depp als kers op de taart.

 

Meer over