Tom Hanks als rokkenjagende politicus in Charlie Wilson's War

9 oktober 2022 22:21 | kijktips | Door Judith Regeling

© http://info.premiere.de
In Charlie Wilson's War gebruikt een politicus zijn imago als rokkenjager als dekmantel voor iets heel anders.

Washington, 1980. Congreslid Charlie Wilson staat vooral bekend als een losbollige rokkenjager die wel houdt van een drankje op zijn tijd.

Tom Hanks

Pas later blijkt dat de politicus (Tom Hanks) achter de schermen op heel andere, meer verantwoorde wijze van zich laat spreken: met hulp van de Texaanse multimiljonair Joanne Herring (Julia Roberts) en de cynische CIA-agent Gust Avrakotos (Philip Seymour Hoffman) probeert hij in Afghanistan een geheime Amerikaanse operatie op te zetten tegen de Russen.

Het losjes op een waargebeurd verhaal gebaseerde Charlie Wilson’s War is een scherpe politieke komedie, een screwball comedy en een biografie van Charlie Wilson in een. Hoffman, die een Oscarnominatie kreeg voor zijn bijrol, steelt de show als de kettingrokende, gefrustreerde en politiek incorrecte CIA-agent Avrakotos.

Charlie Wilson's War

De echte Charlie Wilson was aanwezig bij de première van Charlie Wilson's War. Dat was best bijzonder: de politicus was op dat moment herstellende na een harttransplantatie.

Hoewel hij in de film niet altijd van zijn beste kant te zien is, had Wilson daar geen problemen mee. Tegen USA Today zei hij: “Alles waar ik bezwaar tegen zou kunnen hebben is bewijsbaar echt zo gebeurd.”

Meer over