Charlotte's Web

Wilbur het pratende biggetje in Charlotte's Web

Spike - zaterdag 12 februari om 18:55

Biggetje Wilbur heeft het in Charlotte's Web naar zijn zin op de boerderij. Op één kleinigheidje na: hij is doodsbang dat hij als varkenshaasje zal eindigen.

Een varken baart elf biggetjes. Dat is er eigenlijk eentje te veel: de moeder kan er hooguit tien voeden. Als de boer biggetje nummer elf wil slachten, grijpt zijn dochter Fern (Dakota Fanning) in.

Charlotte's Web

Fern noemt het biggetje dat ze redt Wilbur. Omdat zijn moeder niet voor hem kan zorgen, zorgt Fern voor Wilbur.

Het varkentje groeit als kool. Als hij groot en sterk genoeg is, verhuist Wilbur in Charlotte's Web naar een andere stal.

Daar maakt hij kennis met de andere dieren: koeien, schapen, ganzen en de spin Charlotte. Tegen het einde van het jaar wordt Wilbur zenuwachtig.

Hij is bang dat de boer hem alsnog zal slachten en dat hij als spek, worstjes en varkenshaasjes zal eindigen. Samen met Charlotte en de andere dieren bedenkt Fern een list om Wilbur te redden.

Julia Roberts

De dieren in Charlotte's Web hebben de stemmen van bekende acteurs. Rapper André Benjamin speelt een kraai, Robert Redford is een paard.

Het schaap Samuel heeft de stem van John Cleese, Oprah Winfrey is de gans Gussy. De rat Templeton klinkt als Steve Buscemi.

En Charlotte? Dat is Julia Roberts.

Meer over