Chasing Liberty

Mandy Moore als puberende presidentsdochter

NET 5 - donderdag 12 augustus om 22:50

© Turner
De tienerdochter van de Amerikaanse president ontsnapt aan haar bodyguards om in alle vrijheid door Praag te kunnen wandelen.

Voor veel pubers is het normale leven al ingewikkeld genoeg. Anna (Mandy Moore) heeft het net nog even lastiger: haar vader is de president van Amerika. Daarom heeft ze constant bewakers om zich heen. Een normale jeugd kan ze wel vergeten.

Chasing Liberty

Anna heeft zich dat zes jaar lang braaf laten welgevallen, maar nu ze achttien is, is ze het toch grondig zat. Een tripje naar Praag is de druppel.

In de Tsjechische hoofdstad wil ze graag naar een concert. Ze spreekt met haar vader af dat er 'maar' twee bodyguards met haar meegaan.

Als hij die belofte breekt, is Anna het helemaal zat. Met een beetje hulp van de knappe Britse toerist Ben (Matthew Goode) ontsnapt ze aan haar bewakers.

Anna maakt goed gebruik van haar nieuwe vrijheid: ze gaat in Chasing Liberty samen met Ben Europa ontdekken. Maar is hij wel wie hij beweert te zijn?

Mandy Moore

Mandy Moore brak aan het begin van de jaren 0 door als zangeres. Een paar jaar later maakte het tienersterretje de overstap naar het witte doek.

Chasing Liberty is losjes gebaseerd op Roman Holiday, de film die van Audrey Hepburn een wereldster maakte. Dat gebeurde bij Moore niet.

Niet dat ze het slecht doet: Mandy Moore maakt nog steeds muziek en ze acteert ook nog steeds. Ze is nu te zien in de populaire serie This is Us

 

 

 

Meer over