Chateau Meiland

Martien ontdekt een föhn in de hoofdsteun

SBS 6 - donderdag 1 april om 20:30

© Talpa
Geen dag in het leven van de familie Meiland is hetzelfde. Zij het de ene keer wat spectaculairder dan de andere. Vandaag is een minder avontuurlijke: het vogelvoer is op. Al is er ook een vleugje glamour: Martien bestelt een cabrio met een föhn in de hoofdsteun.

Paniek bij de familie Meiland: het vogelvoer is op! En er moet meer worden gekocht in het dorp: Martien heeft een cabrio besteld. Eigenlijk is de auto veel te snel en mooi, maar als Martien de föhn in de hoofdsteunen ontdekt, is hij gelukkig. Ze gaan zichzelf en de honden uitlaten bij een kasteel in de buurt. Het is prachtig, maar de Nederlandse regeltjes verpesten het. Ze kunnen er niet eens wijn krijgen, thuis gelukkig wel. Erica drinkt graag een glaasje voor de lunch, lekker bij een tosti met luxe ham van de slager. Alleen wat Martien betreft heeft de bakker het definitief verbruid: de broodzak zit helemaal dichtgeplakt.

In dit seizoen van Chateau Meiland volgen we Martien, Erica en Maxime die hun Franse chateau-leven verplaatst hebben naar het dorpje Hengelo in de Achterhoek. Maar de Nederlandse regelzucht gaat slecht samen met de chaos van de familie Meiland.

Meer over