Cheesecake van Belgische yoghurt in Koken met Van Boven

28 november 2018 15:15 | kijktips | Door Televizier

© VPRO
Tussen de koeien in België maakt Yvette van Boven yoghurt met dagverse melk. Ze gebruikt hem bij het maken van een cheesecake. De garnering komt uit de duinen. Daar groeit de duindoornbes, schatrijk aan vitaminen.

Yvette van Boven gaat aan de slag met yoghurt. Niet zomaar uit een supermarktpak, maar versgemaakte yoghurt met melk rechtstreeks uit de koe. Daarvoor gaat ze in Koken met Van Boven naar België, waar de jonge Barbara tussen de koeien haar eigen yoghurt maakt. Ondertussen vertelt ze van alles over de geschiedenis van dit zuivelproduct.

Cheesecake

Yvette krijgt een flinke pot mee en verwerkt die achter haar aanrecht in een cheesecake. Of beter: een yoghurttaart. Belangrijker is dat deze taart hoe dan ook niet kan mislukken. Het recept is te vinden op de website van het programma. Voor de garnering trekt Yvette de duinen in. Ze is erg enthousiast over de duindoornbes, die boordevol vitaminen schijnt te zitten. Prima combinatie met zo'n suikerrijke taart.

Meer over