De moordzuchtige pop van Aubrey Plaza

22 oktober 2021 12:16 | kijktips | Door Judith Regeling

© https://www.phototele.com/
Alleenstaande moeder Karen neemt in de film Child's Play een afgekeurde pop van haar werk mee naar huis. Maar of haar zoontje blij moet zijn met dit cadeau?

Het is dé kaskraker van speelgoedfabrikant Kaslan Industries: de pop Buddi. Het is niet zomaar een pratende pop, dankzij kunstmatige intelligentie kan de pop leren en zich aanpassen aan het leven van zijn 'baasje'.

Aubrey Plaza

Alleenstaande moeder Karen (Aubrey Plaza) werkt in een warenhuis in Chicago. Ze bemant er de klantenservicebalie.

Op een dag komt een ontevreden klant daar een Buddi-pop terugbrengen. De klacht: "Buddi's ogen begonnen ineens rood te gloeien, mijn kind vindt dat doodeng." Karen ziet er in Child's Play een buitenkansje in. Als ze de pop achteroverdrukt, heeft ze een puik cadeau voor haar zoon Andy (Gabriel Bateman).

Andy vindt de pop niet zo interessant. En dan luistert het ding ook nog niet eens, deze Buddi noemt zichzelf nota bene Chucky. Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat Chucky op z'n zachtst gezegd geen gewone pop is. Hij heeft nogal de neiging om mensen en dieren pijn te doen.

Child's Play

Deze Child's Play is een moderne remake van de gelijknamige horrorkomedie uit 1988. Het origineel werd een groot succes: er verschenen maar liefst zes vervolgen.

Het grote verschil tussen de films is de oorzaak van Chucky's eigen willetje. In de film uit 1988 is hij bezeten door een boze geest, in de remake komt het door een fout in zijn software.

De makers van de originele film hadden met deze reboot niks te maken. Sterker nog: ze kwam in 2021 met de serie Chucky, die het verhaal van de filmreeks doorzet.

 

Meer over