CHiPs

Michael Peña maakt Los Angeles (on)veilig

Veronica - dinsdag 1 februari om 22:55

Twee agenten van de California Highway Patrol maken er in CHiPs – zacht gezegd – nogal een rommeltje van.

Tijdens het onderzoek naar een grote overval ontdekt de FBI dat er een mol is binnen het politiekorps. Reden genoeg om een FBI-agent undercover te laten gaan bij de California Highway Patrol.

CHiPs

De keuze valt op de ervaren rot Frank 'Ponch' Poncharello (Michael Peña). Hij moet uit gaan vinden welke diender bijklust aan de verkeerde kant van de wet.

Als nieuwe CHP-agent krijgt Ponch een partner. Dat is groentje Jon Baker (Dax Shepard).

Hij heeft misschien niet veel ervaring als agent, met de motoren waar CHP-agenten op rijden kan hij als ex-coureur des te beter uit de voeten.

De samenwerking tussen het tweetal verloopt in CHiPs niet al te soepel. Eigenlijk kunnen ze elkaar gewoon niet uitstaan.

Maar lukt het het duo om uit te vinden wie van hun collega's een scheve schaats rijdt? En kunnen ze dat zonder de hele stad Los Angeles te slopen?

Dax Shepard

CHiPs is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie uit de jaren 70. Eigenlijk wilde Dax Shepard, die de film regisseerde en het script schreef, dat CHiPs een film voor 13 jaar en ouder zou worden.

Omdat het budget voor de film lager was dan hij verwachtte, kwam hij terug van dat plan. Hij had simpelweg niet genoeg geld voor de special effects die hij voor ogen had.

In plaats daarvan schreef hij grovere grappen. Daardoor kreeg de film bij de filmkeuring een R-rating: geschikt voor 17 jaar en ouder.

Meer over