Chocolat

Bonbons maken met Johnny Depp in Chocolat

Eén - zaterdag 8 oktober om 22:22

© http://exports.pawa.tv/viasat/
Niet iedere inwoner van een klein Frans dorpje kan de bonbonnetjes van nieuweling Vianne Rocher waarderen. Johnny Depp laat zich echter maar al te graag verleiden met chocolade, zo is te zien in Chocolat.

In Chocolat verhuizen Vianne Rocher (Juliette Binoche) en haar dochter in de jaren 50 naar een klein Frans dorpje. De conservatieve inwoners spreken er schande van. Een ongehuwde moeder, dat kan toch niet.

Chocolat

Als ze haar bonbons proeven, piepen de dorpelingen wel anders. Vianne weet in Chocolat voor iedere persoon precies de juiste smaak te vinden. Haar chocolaatjes zijn zo goddelijk lekker dat iedereen zijn zorgen even vergeet. 

Behalve dan de strenge burgemeester (Alfred Molina). Hij blijft stug volhouden dat Viannes komst slecht nieuws is voor het dorp. 

En dan is daar ineens de mysterieuze Roux (Johnny Depp). Hij laat zich maar wat graag verleiden door Viannes bonbons. Én door Vianne zelf.

Juliette Binoche

De Franse actrice Juliette Binoche leefde zich helemaal in in haar personage Vianne. Ze ging in de leer bij een beroemde chocolatier in Parijs. Daar leerde ze de kunst van het bonbons maken.

Dat ging haar goed af: een deel van haar creaties haalden zelfs de film. In de festivalscène in Chocolat zie je de originele Binoche-bonbons.

Meer over