Cinderella

Camila Cabello is een overtuigende Assepoester in nieuwste Cinderella-verfilming

NET 5 - vrijdag 15 december om 20:30

© Amazon Content Services LLC
Camilo Cabello geeft in de Amerikaanse romantische musicalfilm Cinderella een verfrissende draai aan Assepoester.

Het sprookje Assepoester is al vaak verfilmd, al dan niet met zingende personages.

Cinderella

Een paar jaar voor deze versie was er nog een redelijk traditionele verfilming met de Britse Lily James in de titelrol. Ditmaal is er niet voor een blonde vrouw gekozen: Camila Cabello speelt Assepoester. De zangeres maakt haar acteerdebuut in Cinderella. Dit is een musical, dus haar zangkwaliteiten komen goed van pas.

Cinderella wil in deze moderne variant van het sprookje niets liever dan een eigen jurkenwinkel openen. Die droom lijkt niet realistisch, tot een prins haar uitnodigt voor een bal. Dat is een grote kans, maar ze mag niet van haar stiefmoeder. Gelukkig krijgt ze hulp van goede fee Fab G.

Ook voor de goede fee hebben de makers niet voor een voorspelbare optie gekozen: acteur Billy Porter – inderdaad, een man – speelt de rol.

John Mulaney

In Cinderella verandert de fee drie muizen in knechten die de koets moeten trekken. Zij worden gespeeld door de Britse komieken James Corden, Romesh Ranganathan en James Acaster. De muizen zijn vernoemd naar de acteurs en heten dus: James, Romesh en… John?

Dat zit zo: oorspronkelijk zou dat John Mulaney de derde muis spelen, maar dat ging op het laatste moment niet door.

Meer over