City of Ember

Saoirse Ronan probeert haar stad te redden in avonturenfilm City of Ember

Viaplay TV - dinsdag 28 november om 23:04

© Warner Bros
Twee tieners proberen in City of Ember hun stad van de ondergang te redden. Daarbij doen ze een schokkende ontdekking.

De aarde is al tijden onbewoonbaar. Tenminste, het oppervlak van de planeet.

Saoirse Ronan

Wetenschappers hebben net op tijd een ondergrondse stad weten te bouwen. Daar, in Ember, wachten de overlevenden tot het weer veilig is om terug naar boven te gaan. Probleempje: de krachtbron die ervoor zorgt dat de stad al tweehonderd jaar verlicht is, begint te haperen. Als de lichten voorgoed doven, valt ook voor Ember het doek.

Gelukkig wonen de dappere tieners Lina (Saoirse Ronan) en Doon (Harry Treadaway) ook in Ember. Zij gaan in City of Ember op pad om een nieuwe krachtbron te vinden.

Tijdens hun zoektocht, doen de twee een schokkende ontdekking. Burgemeester Cole (Bill Murray) belazert de inwoners van Ember al jaren. Samen met Lina's zusje Poppy vluchten Lina en Doon de stad uit. Lukt het hen om het oppervlak van de aarde te bereiken?

City of Ember

City of Ember is een verfilming van het gelijknamige boek van Jeanne DuPrau. Het is het eerste deel in een serie van vier boeken. De makers van de film hadden ook de rechten om het tweede boek te verfilmen, The people of Sparks. Omdat City of Ember het slecht deed aan de bioscoopkassa's kwam dat er nooit van. 

Meer over