Clash of the Titans

Sam Worthington vecht tegen de god van de onderwereld in Clash of the Titans

Veronica - maandag 3 juni om 20:26

© Warner Bros
Clash of the Titans vertelt het verhaal van de Griekse halfgod Perseus, zoon van oppergod Zeus.

In het oude Griekenland is Perseus (Sam Worthington) de zoon van oppergod Zeus. Perseus is een halfgod: zijn moeder is een mens.

Clash of the Titans

In Clash of the Titans wil Hades (Ralph Fiennes), de Griekse god van de onderwereld, de macht overnemen van Zeus (Liam Neeson). Hij is van plan de aarde in een hel te veranderen en prinses Andromeda te doden.

De rest van de goden op de Olympus zien weinig in dat plan. Ze willen er alles aan doen om Hades te stoppen. Halfgod Perseus biedt zich vrijwillig aan om mee te doen aan een missie om Hades te vermoorden.

Hij staat er niet alleen voor. De mysterieuze Io (Gemma Arterton) en de dappere krijgers van Draco (Mads Mikkelsen) staan hem bij.

Demonen

Dat is maar goed ook, want het wordt geen makkie. Perseus en co moeten het opnemen tegen allerhande demonen en ander monsterlijk gespuis.

Klap op de vuurpijl is de Kraken: een flink uit de kluiten gewassen, zo goed als onverslaanbare octopus. 

Clash of the Titans is een remake van de gelijknamige film uit 1981. Bubo, de mechanische uil uit het origineel, is in deze remake ook eventjes te zien. Bubo is het stuk speelgoed dat Perseus oppakt vlak voor hij aan zijn missie begint.

Meer over