Cliffhanger

Stallone overwint zijn angsten

Veronica - woensdag 12 augustus om 23:05

© http://info.sky.de/
Gabe keert terug naar de plek des onheils.

Bijna een jaar geleden maakte Gabe (Sylvester Stallone) iets afschuwelijks mee: hij wist het leven van een vriendin niet te redden. Zij viel boven van een berg naar beneden. De angst die hij zag in haar ogen toen ze viel staat nog op zijn netvliezen gebrand.

Cliffhanger

Een jaar later keert Gabe terug naar de plek des onheils om een groepje gestrande alpinisten te redden. Alleen zijn deze zogenaamde alpinisten eigenlijk criminelen, die een berggids nodig hebben om ze naar hun verloren buit te leiden.

Dure stunt

Volgens het Guinness Book of World Records is voor deze film de duurste luchtstunt ooit uitgevoerd. Stuntman Simon Crane kreeg een miljoen dollar voor een stunt waarbij hij in één keer van het ene vliegtuig naar het andere vliegtuig zou springen en dat op 4500 kilometer hoogte zonder hulp van veiligheidsvoorzieningen of visuele effecten. De verzekeringsmaatschappij weigerde deze stuntman te verzekeren, dus bood Sylvester Stallone aan om zijn eigen vergoeding voor de film te verlagen met het bedrag dat de stunt zou kosten. De stunt is overigens gefilmd in de Verenigde Staten omdat een dergelijke stunt verboden was in Europa. En dat terwijl het overgrote deel van de film daar is opgenomen. 

 

 

Meer over