Close up: Sabine Weiss

Close Up portretteert fotografe Sabine Weiss

NPO 2 - dinsdag 28 februari om 22:31

© AVROTROS
Na de oorlog ontstond in Frankrijk een nieuwe stroming in de fotografie. Sabine Weiss was als een van de weinige vrouwen binnen deze humanistische fotografie getuige van de grote veranderingen van de twintigste eeuw. In Close Up een portret over haar. 

In het midden van de twintigste eeuw legden fotografen de grote sociale veranderingen van het moment vast in foto’s van gewone mensen tijdens hun dagelijkse bezigheden. Deze humanistische fotografie nam vooral in Frankrijk een hoge vlucht.

Close up: Sabine Weiss

Naast Robert Doisneau en Henri Cartier-Bresson speelde ook Sabine Weiss - als een van de weinige vrouwelijke fotografen - een voorname rol in de stroming.

Close Up presenteert deze week een documentair portret van de in 2021 overleden Weiss, waarin regisseur Camille Ménager de dan 97-jarige fotograaf volgt in de maanden voorafgaand aan een grote overzichtstentoonstelling van haar werk. Terwijl Weiss de beste foto’s uit haar omvangrijke oeuvre selecteert, maakt de documentaire een wandeling door haar leven en carrière.

Meer over