Cloud Atlas

Zes keer Tom Hanks in één film

NPO 2 - zondag 23 augustus om 23:25

© © XVerleih / MKNS
Wil je verdwalen in een film? Dan is Cloud Atlas iets vour jou! De film verweeft zes verhalen, zes tijdperken en zes hoofdpersonages met elkaar.

Al die verhalen en tijdperken zijn met elkaar verbonden. De daden van een personage in het verleden werken door in het heden en de toekomst.

Cloud Atlas

Regisseurs Lana en Lilly Wachowski (bekend van de The Matrix-trilogie) en Tom Tykwer (van films als Lola Rennt en Perfume: The Story of a Murderer) hebben een trucje bedacht om die verbondenheid voor de kijker duidelijk te maken. De belangrijkste acteurs keren in ieder verhaal terug.

Hoofdrolspelers als Tom Hanks, Hally Berry, Hugo Weaving en Hugh Grant komen in al die verhalen terug. Ze spelen allemaal zes rollen. 

Soms zijn ze (bijna) onherkenbaar, maar ze zijn er wel.

Tom Hanks

Cloud Atlas is gebaseerd op het gelijknamige boek van David Mitchell. Er waren al eerder plannen om het te verfilmen, maar door de ingewikkelde structuur strandden die plannen steeds.

Het regisseurstrio moest hun eigen geld investeren om de productie van de grond te krijgen. Dat de film er uiteindelijk kwam is volgens Lana Wachowski voor een groot deel te danken aan Tom Hanks.

Toen hij zich aan Cloud Atlas verbond, kwam de bal eindelijk aan het rollen.

 

Meer over