Cloverfield

Een buitenaards monster verpulvert New York in Cloverfield

Paramount - woensdag 17 januari om 20:30

© Paramount Pictures
Student Rob vertrekt in Cloverfield binnenkort naar het buitenland. Zijn vrienden organiseren een afscheidsfeestje voor hem. Dat feest krijgt een nogal bizar einde: een buitenaards monster valt Manhattan aan.

De filmindustrie kijkt niet op van een monster meer of minder. Zo kreeg Japan te maken met de enorme hagedis genaamd Godzilla. 

Cloverfield

Het bekendste beest dat ooit door de straten van New York stampte is de reusachtige gorilla King Kong. O, en in 1998 maakte Godzilla in een remake van de Japanse klassieker ook al de oversteek naar The Big Apple.

In Cloverfield krijgt de Amerikaanse metropool opnieuw te maken met een gigantisch schepsel. Een Godzilla-achtig wezen zaait dood en verderf in Manhattan.

De komst van de buitenaardse bruut maakt een nogal abrupt einde aan het feestje van Rob. Hij vertrekt binnenkort naar het buitenland, dus hebben zijn vrienden een afscheidsfeestje voor hem georganiseerd. In plaats van dansen, drinken en flirten moeten de feestgangers ineens rennen voor hun leven. Overleven ze de buitenaardse aanval? Je ziet het in Cloverfield.

Homevideo

Regisseur Matt Reeves koos ervoor om Cloverfield op een bijzondere manier te filmen. Hij draaide de film op een simpele videocamera, zo eentje waar mensen in die tijd normaal hun vakantievideo's mee filmden.

Een van de feestgangers filmt Robs afscheidsfeestje. Ook laat Reeves de camera van hand tot hand gaan: alle feestgangers nemen een videoboodschap op voor reiziger Rob. Op die manier zit de kijker op de eerste rang als de hel losbarst.

In 2016 verscheen een vervolg: 10 Cloverfield Lane. Die film speelt zich een tijd na de buitenaardse invasie af. Sinds 2018 staat een derde Cloverfield-film op Netflix: The Cloverfield Paradox.

Meer over