Cocktail

Lekker schudden met Tom Cruise

NET 5 - woensdag 8 juli om 20:30

© http://kommunikation.rtl.de/ (srt)
Tom Cruise gaat in Cocktail aan de slag als bartender in een cocktailbar in New York. Al snel wordt hij de populairste barman in de stad.

Lees het artikel hieronder verder

Het laatste streaming nieuws

Mogelijk gemaakt door guidinc.nl

Turbo Review: Pixar-animatiefilm Luca op Disney Plus

Meer film & serie nieuws

Nadat hij in het leger heeft gezeten wil Brian Flanagan (Tom Cruise) aan de slag in New York. Dit valt echter niet mee, zeker omdat hij geen diploma’s heeft. Hij kan zijn geluk niet op als hij een baan krijgt in een cocktailbar.

Cocktail

Zijn baas Doug (Bryan Brown) leert hem de kunst van het cocktailshaken en samen worden ze de populairste barmannen van New York. Brian is zo enthousiast dat hij zijn eigen cocktailbar wil openen.

Hij gaat naar Jamaica en ontmoet de knappe kunstenares Jordan Mooney. Hij wordt verliefd op haar en ze krijgen een relatie.

Totdat Brian in Cocktail zijn oog laat vallen op een oudere vrouw. Jordan is woest op hem.

Tom Cruise

Naast een gebruinde en gespierde Cruise zie je in Cocktail veel rondvliegende flessen, getover met shakers en zalige strandscènes. Bekende actrices als Demi Moore, Jodie Foster en Sarah Jessica Parker waren in beeld voor de rol van Jordan Mooney.

De eer ging uiteindelijk naar Elisabeth Shue. Cocktail heeft haar zeker geen windeieren gelegd.

Zeven jaar later speelde zij naast Nicolas Cage in Leaving Las Vegas. Voor die rol ontving ze zowel een Golden Globe als een Oscarnominatie voor beste actrice.

Meer over