UEFA Champions League: Liverpool - Atletico Madrid

Code rood voor Van Dijk en Wijnaldum

VeronicaDXD - woensdag 11 maart om 20:30

© AFP
Liverpool leed in de eerste wedstrijd van de achtste finales van de Champions League een verrassende nederlaag. Maar door de kleine uitslag van 1-0 maken ze in deze return nog altijd kans op de volgende ronde.

Op Anfield moeten de Nederlanders Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum en cs. een 1-0 achterstand op Atlético Madrid zien goed te maken. De titelhouder van de Champions League mag op eigen veld eigenlijk geen goal tegen krijgen, want dan moet het er zelf direct drie maken. Bij een gelijkspel gaan de Spanjaarden, onder de bezielende leiding van Diego Simeone, een ronde verder.

Premier League

Liverpool kende tot aan de Europese confrontatie in Madrid nog een ongeslagen status in de competitie, maar sinds de 1-0 nederlaag bij Atletico Madrid in de achtste finales van de Champions League, lijkt de klad erin te zijn gekomen. In de competitie werd er inmiddels drie keer op een rij verloren. Slapeloze nachten zullen ze daar niet van hebben in Liverpool, want hun voorsprong in de Premier League bedraagt nog altijd 22 punten.

 

Meer over