Cold Pursuit

Op moordtocht met Liam Neeson in de gitzwarte actiekomedie Cold Pursuit

RTL 7 - donderdag 11 januari om 20:27

© Plurimedia
Na al die knokfilms zou je denken dat mensen het zouden leren: laat Liam Neeson maar lekker met rust. Nee hoor, ook in Cold Pursuit besluiten mensen hem toch weer dwars te zitten.

En het moet gezegd: het is de boosdoeners deze keer vergeven. Neesons personage is nou niet per se iemand om bang voor te zijn.

Cold Pursuit

Hoezo niet? Voor Liam Neeson ben je toch altijd bang? Nou, niet als hij een man speelt die in een rustig bergdorpje de sneeuwschuiver bestuurt. Veel meer dan de wegen begaanbaar maken doet Nels Coxman in Cold Pursuit dan ook niet. Totdat een drugsbaron het in zijn hoofd haalt om Nels’ zoon om te leggen. Dan komt ineens zijn innerlijke Liam Neeson naar boven.

En hoe. Hij zweert dat hij niet zal rusten totdat iedereen – maar dan ook echt iedereen – die iets met de dood van zijn zoon te maken heeft het hoekie om is. Daar heeft hij in deze gitzwarte actiekomedie nog behoorlijk wat werk aan. Want dat bergdorpje mag dan rustig zijn, de inwoners blijken lang niet allemaal lieverdjes.

Liam Neeson

Nels zoekt wraak voor de moord op zijn zoon Kyle. Micheál Richardson, die Kyle speelt, is ook echt de zoon van Liam Neeson.

Cold Pursuit is de remake van de Noorse film Kraftidioten (die in Nederland uitkwam als In Order of Disappearance). In die film speelde Stellan Skarsgård de hoofdrol. De Noor Hans Petter Moland zat bij beide films op de regisseursstoel.

Meer over