Cold Pursuit

Op moordtocht met Liam Neeson

Veronica - dinsdag 8 december om 20:30

© Selina.Rastetter@teamlewis.com
Na al die knokfilms zou je denken dat mensen het wel eens zouden leren: laat Liam Neeson maar lekker met rust. Maar nee hoor, ook in Cold Pursuit besluiten mensen hem weer dwars te zitten.

En het gezegd: het is de boosdoeners deze keer vergeven. Neesons personage is nou niet per se iemand waar je bang van wordt.

Cold Pursuit

Hoezo niet? Van Liam Neeson word je toch altijd bang?

Nou, niet als hij een man speelt die in een rustig bergdorpje de sneeuwschuiver bestuurt. Veel meer dan de wegen begaanbaar maken doet Nels Coxman in Cold Pursuit dan ook niet.

Tot een plaatselijke drugsbaron het in zijn hoofd haalt om Nels' zoon om te leggen. Dan komt ineens Nels' innerlijke Liam Neeson boven.

En hoe. Hij zweert dat hij niet zal rusten totdat iedereen – maar dan ook echt iedereen – die iets met de dood van zijn zoon te maken heeft het hoekie om is.

Daar heeft hij in deze gitzwarte actiekomedie nog behoorlijk wat werk aan. Want dat bergdorpje mag dan rustig zijn, de inwoners blijken lang niet allemaal lieverdjes.

Liam Neeson

Liam Neeson zoekt wraak voor de moord op zijn zoon Kyle. Micheál Richardson, die Kyle speelt, is ook echt de zoon van Liam Neeson.

Cold Pursuit is de remake van de Noorse film Kraftidioten (die in Nederland uitkwam als In Order of Disappearance). In die film speelde Stellan Skarsgård de hoofdrol. 

De Noor Hans Petter Moland zat bij beide versies op de regisseursstoel.

Meer over