College tour

Bekendste viroloog van Vlaanderen te gast in College tour

NPO 2 - dinsdag 7 september om 20:25

© KRO-NCRV
De Vlaamse viroloog Marc van Ranst heeft een veelbewogen jaar. In mei moest hij onderduiken voor de extreemrechtse ex-militair Jürgen Conings en onlangs spande coronacriticus Willem Engel een rechtszaak tegen hem aan aan. Vanavond is hij te gast in College tour.

Het is op zijn zachtst gezegd een veelbewogen jaar voor de tweede gast van College tour. De Vlaamse viroloog Marc van Ranst had al ruim een jaar zijn handen vol aan de pandemie en tv-optredens, totdat hij afgelopen mei moest onderduiken voor de extreemrechtse en inmiddels overleden ex-militair Jürgen Conings.

Marc van Ranst gaat door

Ondanks de overgebleven Coningsaanhangers is Van Ranst niet bang voor een nieuwe grote dreiging. Sterker nog, hij laat zich door niets of niemand de mond snoeren. Op sociale media krijgen criticasters nog altijd een weerwoord, al heeft dit ook juridische gevolgen. Viruswaarheid-oprichter Willem Engel spande onlangs een rechtszaak aan tegen Van Ranst die hem te vaak online zou hebben bespot. Twan Huys spreekt de Vlaming vlak voor de uitspraak.

Meer over