College tour

Christine Lagarde maakt opwachting in College Tour

NPO 2 - zondag 22 mei om 20:20

© Roy Borghouts
Christine Lagarde is misschien wel de machtigste vrouw ter wereld. De Française is voorzitter van de Europese Centrale Bank en bepaalt mede de financiële koers van de EU. Een zaal vol studenten mag haar in deze aflevering van College Tour alles vragen.

Christine Lagarde is sinds 2019 president van de Europese Centrale Bank. Haar handtekening staat op ieder nieuw geprint eurobiljet en ze zit op een reserve van zo'n 526 miljard euro. Lagarde heeft meerdere keren het glazen plafond doorbroken, als zakenvrouw en politica in Frankrijk. Haar naam staat al jaren in de Forbes top 10 van meest invloedrijke vrouwen.

Christine Lagarde

Toch is niet alles rozengeur en maneschijn in het leven van deze topvrouw. Op dit moment staat ze namelijk voor een ongekende crisis. Door de oorlog in Oekraïne en de naweeën van de coronacrisis schieten de prijzen van boodschappen en energie door het dak. Samen met studenten interviewt Twan Huys ECB-voorzitter Christine Lagarde in Carré, Amsterdam. Heeft zij misschien een idee hoe dit allemaal een halt toegeroepen kan worden?

Meer over