College tour

Pieter Omtzigt wordt ondervraagd door studenten in College Tour

NPO 2 - zondag 8 mei om 20:19

© ANP/Sem van der Wal
Studenten ondervragen Pieter Omtzigt in College Tour. De politicus werd bekend met zijn strijd tegen onrecht in de kinderopvangtoeslagaffaire en werd bijna lijsttrekker van het CDA. Na een breuk met de partij is hij onafhankelijk Kamerlid.

Tot ver buiten de landsgrenzen staat Pieter Omtzigt bekend als een dossiervreter pur sang. Dankzij zijn onderzoek naar de moord op een journalist moest de premier van Malta opstappen en in het MH17-dossier draaiden de Russische propagandamachines overuren om het resultaat van Omtzigts spitwerk onder het tapijt te vegen.

Twan Huys

In Nederland beet het Kamerlid zich vast in het kinderopvangtoeslagenschandaal. Het maakte hem mateloos populair bij de kiezer en het scheelde maar een haar of hij was de nieuwe leider van het CDA geworden. Het zou anders lopen. Een moment van onoplettendheid maakte duidelijk dat de kopstukken binnen de formatie de politieke pitbull het liefst in een functie elders zagen. Twan Huys en een zaal vol studenten voelen hem aan de tand in College Tour.

Meer over