College tour

Politica Esther Ouwehand wordt het vuur aan de schenen gelegd in College Tour

NPO 2 - zondag 17 september om 20:20

© ANP / ROB ENGELAAR
Lijsttrekker Esther Ouwehand beantwoordt in deze aflevering van College Tour vragen van Twan Huys en van een groep studenten. Onder haar leiding groeit het aantal Kamerzetels van de Partij voor de Dieren gestaag.

Zestien jaar oud was Esther Ouwehand toen ze een reportage over veetransport zag. Die hakte er bij haar zo in dat ze sindsdien geen vlees, vis of andere dierlijke producten eet. Haar idealen brachten haar ver, tot in de Tweede Kamer zelfs, namens de Partij voor de Dieren. Lang was ze de nummer 2 achter Marianne Thieme.

Partij voor de Dieren

Even leek het erop dat ze de komende verkiezingen voor de tweede keer lijsttrekker zou worden van haar partij, maar dat is daags voor deze uitzendingen nog niet duidelijk. Het Partijbestuur van de Partij voor de Dieren gaf namelijk onlangs aan niet door te willen met deze politica, vanwege 'signalen en informatie' over mogelijk 'intregriteitsschendingen'.Toch lijkt er hoop voor de politica: woensdag - vlak voor de opnames van deze aflevering - stapte het bestuur op.

Esther Ouwehand

Politiek en dierenleed zijn niet het enige interessegebied van de politicus. Ze staat ook bekend als groot liefhebber van rockmuziek, een onderwerp waar ze ook graag over praat. Twan Huys ontvangt haar voor College Tour in de Haagse concertzaal Paard en ondervraagt haar, samen met een groep studenten.

Wanneer is College Tour op tv te zien?

College Tour is sinds 10 september elke zondag om 20:20 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO2. De aflevering met Esther Ouwehand volgt op 17 september.

Meer over