College tour

Twan Huys in gesprek met Jan Terlouw

NPO 2 - dinsdag 21 september om 20:35

© KRO-NCRV
Jan Terlouw maakt zich zorgen: waar blijft een nieuw kabinet? Studenten en Twan Huys vragen de oud-politicus in College Tour naar zijn visie op de toekomst van de democratie. En hoe kijkt hij naar grote problemen zoals de klimaatcrisis?

‘Waar blijft in vredesnaam een nieuw kabinet?’ Voor Jan Terlouw is de maat al een tijdje vol. De D66-coryfee uitte online zijn ongeduld over de formatie en zal er vast vragen over krijgen in College tour. Is de huidige situatie zorgelijk voor de toekomst van de democratie? Zijn onze politieke leiders wel volwassen genoeg?

Oorlogswinter

Twan Huys ontvangt Terlouw in museum Prinsenhof in Delft, voor een zaal vol studenten. Die vragen hem ook naar zijn visie op grote problemen waar jongeren mee worden geconfronteerd: klimaatverandering, de wooncrisis. De nu 89-jarige Terlouw heeft zich zijn leven lang ingeleefd in jongere generaties. Hij schreef klassieke kinderboeken zoals Oorlogswinter en Koning van Katoren. Later werd hij lijsttrekker en vicepremier onder Dries van Agt.

Meer over