College tour

Vragen voor Surinaamse president in College Tour

NPO 2 - dinsdag 14 september om 20:35

© Roy Borghouts
In College tour ontvangt Twan Huys vanavond Chan Santokhi, de president van Suriname. De opvolger van Desi Bouterse brengt deze maand een staatsbezoek aan Nederland. Onder Santokhi’s bewind zijn de banden tussen Suriname en Nederland verbeterd.

Opnieuw een bijzondere en prominente gast in College tour: Twan Huys ontvangt de Surinaamse president Chan Santokhi. De regeringsleider brengt deze maand een tweedaags staatsbezoek aan Nederland, spreekt het parlement toe en neemt dus ook de tijd om vragen van studenten te beantwoorden.

Chan Santokhi

Santokhi is nu ruim een jaar aan de macht in Suriname. Hij volgde voormalig legerleider Desi Bouterse op, die het land volgens de nieuwe president in een ernstige crisis en met torenhoge schulden achterliet. Werk aan de winkel dus voor Santokhi. Het interview zal ongetwijfeld ook gaan over de Surinaamse banden met Nederland. Onder het bewind van Bouterse was de relatie tussen de landen ernstig verslechterd, maar met Santokhi aan de macht zijn de betrekkingen weer verbeterd.

Meer over