Collide

Nicolas Hoult krijgt drugsdealer Anthony Hopkins achter zich aan in Collide

SBS 9 - dinsdag 29 november om 20:30

© http://www.tvp.pl/fotopat/serwis/
In Collide moet ex crimineel Casey nog een laatste klus doen om de niertransplantatie van zijn vriendin te bekostigen. Als dat helemaal mis gaat zijn ze beide in gevaar.

Britse legendarische acteurs Anthony Hopkins en Ben Kingsley schitteren als rivaliserende misdaadbazen. Alleen dat maakt Collide al het kijken waard.

Collide

Amerikanen Casey (Nicholas Hoult) en Juliette (Felicity Jones) ontmoeten elkaar in Keulen en zien elkaar wel zitten. Een ding staat hun liefde in de weg: Casey werkt daar voor drugsdealer Geran (Ben Kingsley) en daar wil Juliette niks mee te maken hebben.

Als Casey daarom besluit te stoppen met zijn werk voor Geran, lijkt niks hun geluk meer in de weg te staan. Tot Juliette in het ziekenhuis belandt en te horen krijgt dat ze een niertransplantatie nodig heeft.

Ze kan die behandeling als Amerikaan niet in Duitsland krijgen dus moeten ze terug naar Amerika. Alleen is er wel geld nodig voor de verhuizing en operatie. Casey ziet geen andere oplossing dan weer een klus te doen voor Geran.

Die geeft hem de opdracht een grote lading drugs te stelen van Duitslands grootste drugdealer Hagen (Anthony Hopkins). De gaat helemaal mis, waardoor Casey moet vluchten voor Hagen, maar die ontvoert Julliette. Zal het Casey lukken om haar te redden? Je ziet het in Collide.

Nicholas Hoult

De hoofdrollen van de film zouden eerst gespeeld worden door Amber Heard en Zac Efron en de film zou Autobahn heten.

Dat ging niet door, maar met Nicolas Hoult, Felicity Jones, Anthony Hopkins en Ben Kingsley heeft Collide toch een indrukwekkende cast. Er zit ook een Nederlands tintje aan de film: Marwan Kenzari speelt een bijrol.

Het had niet veel gescheeld of de film was helemaal niet uitgebracht. De film was afgerond, maar het productiebedrijf van de film ging failliet. Daardoor moest de film eerst verkocht worden en werd de releasedatum vier keer uitgesteld.

Meer over