Coming to America

Vindt Eddie Murphy de liefde?

Veronica - maandag 9 augustus om 22:10

© http://www.paramount.de/Info/Nutzungsbedingungen
De kroonprins van een Afrikaans land gaat naar Amerika om daar op zoek te gaan naar een geschikte bruid.

Kroonprins Akeem van het Afrikaanse land Zamunda wordt binnenkort 21. Om zijn vader op te kunnen volgen als koning moet Akeem trouwen.

Coming to America

Koning Jaffe (James Earl Jones) en koningin Aeoleon (Madge Sinclair) hebben zelfs al een vrouw voor hun zoon op het oog. Alleen: Akeem (Eddie Murphy) ziet haar helemaal niet zitten.

Akeem wil zelf weten met wie hij trouwt. Hij wil trouwen om de liefde, niet om koning te kunnen worden.

De kroonprins weet de perfecte plek om de zoektocht naar zijn toekomstige koningin te beginnen: Queens, New York. Akeem gaat in Coming to America samen met zijn dienaar en vriend Semmi (Arsenio Hall) naar de Big Apple. Vindt hij daar inderdaad zijn koningin?

Eddie Murphy

Kroonprins Akeem is niet de enige rol van Eddie Murphy in Coming to America. In totaal speelt de komiek vier rollen, waaronder die van het oude Joodse mannetje Saul.

Voor die rol moest hij zwaar in de make-up. Om te testen of die make-up een beetje geloofwaardig was, ging Murphy verkleed als Saul naar een ander deel van het studiocomplex van Paramount.

Op de andere filmset stelde hij zich – met zijn eigen stem – voor als Eddie Murphy. Niemand op de set van die andere film geloofde dat de oude man die voor hen stond Eddie Murphy was. 

 

Meer over