Commandos: The Mission

Teun Kuilboer op gevaarlijke missie in Commandos: The Mission

NPO 3 - zaterdag 14 mei om 23:21

Op papier was het een eenvoudige missie: bevrijd een jongen uit de handen van rebellen. Maar de werkelijkheid ligt in Commandos: The Mission toch anders.

Zes Nederlandse commando's, onder bevel van John de Koning (Werner Kolf) en gestationeerd in Mali, worden onder Amerikaans bevel naar Nigeria gestuurd om de zoon van een rijke Nigeriaanse oliefamilie te bevrijden uit handen van Boko Haram-rebellen. 

Commandos: The Mission

Als het team erachter komt dat de zoon geen gijzelaar is, maar actief samenwerkt met de terroristen, maakt dat de zaak er niet eenvoudiger op. Helemaal niet wanneer ze daarnaast onverwacht verantwoordelijk worden voor een groep schoolmeisjes. De missie dreigt volledig uit de hand te lopen. John moet alle zeilen bijzetten om zijn team bij elkaar te houden om hun missie tot een goed einde te brengen.

Serie

Commandos: The Mission is het sluitstuk van de serie Commandos over deze missie. Deze film laat zien wat er zich echt heeft afgespeeld en knoopt alle losse eindjes mooi samen. Je hoeft de serie trouwens niet gezien te hebben om de film te kunnen volgen.

Voorbereiding

Het was voor de acteurs belangrijk om commandotroepen te bestuderen. Ze bewegen zich bijvoorbeeld op een aparte manier door een beetje op de hakken te lopen. Maar ook het vasthouden van een geweer en dat er bij een terreinverkenning zelden wordt gepraat waren zaken die de acteurs zich eigen moesten maken. 
Daarnaast was er op de set altijd iemand uit Nigeria aanwezig die controleerde of de Nigeriaanse cultuur wel geloofwaardig werd neergezet.

Meer over