Con Air

Nicolas Cage ziet ze vliegen

Veronica - dinsdag 13 juli om 20:30

© Turner
Nicolas Cage belandt in Con Air in een vliegtuig vol zware criminelen. Als die de kist kapen, moet Cage de boel zien te redden.

Ex-militair Cameron Poe (Nicolas Cage) zit een gevangenisstraf uit voor moord. Wegens goed gedrag mag hij al naar huis voor hij die hele straf heeft uitgezeten. Om vanuit de gevangenis bij vrouw en kind te komen, vliegt hij mee met een gevangenisvliegtuig.

Con Air

Cameron is niet de enige aan boord van dat vliegtuig. Con Air zit tot de nok toe vol met veroordeelde criminelen, de een nog gevaarlijker dan de ander.

Wat zij in dat vliegtuig doen? Ze worden allemaal overgeplaatst naar een andere gevangenis.

Vrij man Cameron hoopt op een rustig vluchtje naar huis, maar het pakt anders uit. Onder leiding van de levensgevaarlijke crimineel Cyrus the Virus (John Malkovich) kapen de gevangenen hun vliegtuig.

Nicolas Cage

De autoriteiten zijn niet blij met de kaping. Allesbehalve. Ze zijn dan ook bereid ver te gaan om te voorkomen dat de ontsnapte criminelen met hun vliegtuig kunnen landen.

Cameron is de enige die kan voorkomen dat het leger Con Air uit de lucht knalt. Gaat hem dat lukken?

John Malkovich was ontevreden tijdens de opnames van de film. Regisseur Simon West en scenarioschrijver Scott Rosenberg waren tijdens het filmen nog aan het script aan het sleutelen, waardoor de acteur geen flauw idee had wat voor persoon Cyrus nou eigenlijk was.

Meer over