Constantine

Keanu Reeves heeft een gave in Constantine

Veronica - donderdag 8 december om 23:02

© Archiwum/Warner Bros
De paranormaal begaafde privédetective John werkt in Constantine samen met een politieagent om de dood van haar tweelingzus te onderzoeken.

John Constantine (Keanu Reeves) is geboren met een gave: hij kan als mensen vermomde engelen en demonen herkennen. Eigenlijk had hij liever gehad dat hij dat niet kon. Johns gave is dus tegelijkertijd een vloek.

Constantine

John gebruikt die gave in Constantine wel. Hij laat zich inhuren als duivelsuitdrijver of psychic detective. 

Dat is de reden dat de sceptische rechercheur Angela Dodson hem op komt zoeken. Ze heeft zijn hulp nodig bij een zaak, en niet zomaar eentje: John moet Angela helpen de mysterieuze dood van haar tweelingzus Isabel op te lossen.

John komt steeds dichter bij de waarheid achter Isabels dood. Daarbij ontdekt hij ook dat er demonen op komst zijn. Ze proberen uit de hel te breken om zich op aarde te vestigen.

Keanu Reeves

Constantine is een verfilming van de Hellblazer-comics van uitgeverij DC Comics. Regisseur Francis Lawrence besloot de naam van de hoofdpersoon te gebruiken als titel.

Dit om verwarring te voorkomen met het enkele maanden eerder verschenen Hellboy (ook een comicverfilming). Dat werkte: Constantine bracht wereldwijd zo'n 230 miljoen dollar in het laatje.

Dit is niet de eerste samenwerking voor Keanu Reeves en Rachel Weisz. In 1996 waren ze ook al samen te zien in Chain Reaction.

Meer over