Contagion

Marion Cotillard zoekt een medicijn tegen een grote pandemie in Contagion

Paramount - zondag 22 januari om 20:01

© ftp2.mtv.hu
In de thriller Contagion komt Beth (Gwyneth Paltrow) thuis in Minneapolis na een zakenreis naar Hongkong. Daar krijgt ze last van een kuchje. Twee dagen later is ze dood.

De artsen in het ziekenhuis waar Beth overleed staan voor een raadsel. Zeker als niet lang daarna meer mensen dezelfde symptomen vertonen. 

Contagion

De dodelijke ziekte in Contagion begint onschuldig: met hoesten en koorts. Daarna volgt een hersenbloeding en uiteindelijk de dood.

Niet bepaald onschuldig meer dus. Bovendien verspreidt het virus zich supersnel; binnen de kortste keren is er sprake van een pandemie.

Regeringen en artsen staan voor de moeilijke taak zo snel mogelijk een werkend geneesmiddel te vinden. Ondertussen is het ook zaak de steeds hoger oplopende paniek in te dammen. 

Onderzoekers proberen de code van de ziekteverwekker te kraken en sturen een jonge arts op pad. Tegelijkertijd gebruikt dokter Leonora Orantes (Marion Cotillard) van de Wereldgezondheidsorganisatie haar netwerk om de bron van de besmetting te achterhalen.

Marion Cotillard

Naast Gwyneth Paltrow en Marion Cotillard is er in Contagion nog een hele lading topacteurs te zien: van Matt Damon tot Jude Law en van Laurence Fishburne tot Kate Winslet en Bryan Cranston.

Volgens het wetenschappelijke tijdschrift New Scientist is Contagion een stuk realistischer dan veel andere blockbusters waar wetenschap een grote rol in speelt:

“Niet alle wetenschap klopt, maar de film geeft een heel realistisch beeld van hoe wetenschappelijk onderzoek werkt. Als het lukt en als het niet lukt.”

Meer over