Contraband

Mark Wahlberg opent een smokkelroute naar Panama in Contraband

Veronica - woensdag 6 december om 22:18

© Universal Pictures
In Contraband moet een man noodgedwongen weer het criminele pad op om zijn zwager te redden.

Oud-smokkelaar Chris (Mark Wahlberg) leidt een rustig leven met zijn vrouw en twee kinderen, tot zijn zwager (Caleb Landry Jones) in de problemen komt met een meedogenloze drugsdealer (Giovanni Ribisi). Er moet snel veel geld op tafel komen, anders dreigt de kogel.

Contraband

Chris heeft geen andere keuze: hij moet weer terug het criminele pad op. Hij schakelt wat oude contacten in en gaat naar Panama om daar op twijfelachtige wijze snel veel geld te verdienen. Een zenuwslopende tocht vol vervalst geld, drugs, kunst en een boel kogels volgt in Contraband

Mark Wahlberg

Contraband is de Hollywood-remake van de IJslandse film Reykjavik-Rotterdam. Onder andere Nederlandse acteur Victor Löw had een rol in die film. Baltasar Kormákur speelde een van de hoofdrollen in deze IJslandse versie. Bij Contraband nam hij de regie in handen.

Sindsdien heeft Kormákur vaker op de regiestoel plaats mogen nemen in Hollywood. De samenwerking met Mark Wahlberg lijkt prima te zijn bevallen, want ook voor diens volgende film 2 Guns nam de IJslander de regie voor zijn rekening.  Daarna heeft Kormákur de avonturenfilm Everest gemaakt, met Jake Gyllenhaal en Keira Knightley in de hoofdrollen.

Zijn nieuwste film Beast kwam vorig jaar uit. Daarin moet Idris Elba zijn dochters beschermen tegen een jagende leeuw. 

Meer over