Corsokoorts in Sint Jansklooster

De nieuwe realityserie Corsokoorts in Sint Jansklooster gaat van start op SBS6

SBS 6 - dinsdag 2 april om 20:30

© SBS 6

Vaste kijkers van Urk! en De Augurkenkoning opgelet! De nieuwe SBS6-realityserie Corsokoorts in Sint Jansklooster neemt je mee naar Sint Jansklooster, waar iedere derde vrijdag van augustus een belangrijk evenement plaatsvindt: de bloemencorso. 

In het idyllische dorp Sint Jansklooster, gelegen tussen Meppel en Giethoorn, staat de gemeenschap bijna het hele jaar in het teken van saamhorigheid. Maar wanneer de bloemencorso nadert, barst de strijd tussen diverse rivaliserende corsogroepen los. En hoe! Wekenlang werken de teams afzonderlijk van elkaar aan een waar spektakelstuk, mogelijk bekleed met miljoenen dahlia’s, om zo een onuitwisbare indruk te maken op zowel de juryleden als hun dorpsgenoten.

Corsokoorts in Sint Jansklooster

In de nieuwe SBS6-realityserie Corsokoorts in Sint Jansklooster krijg je een indruk van de bijbehorende spanningen en de sfeer in het dorp die af en toe koortsachtige vormen aanneemt. De deelnemers worden namelijk ondertussen ook nog eens geconfronteerd met persoonlijke uitdagingen, een verwoestende storm en extreme droogte die een vlotte voorbereiding bemoeilijken.

Eén persoon die deze uitdagingen als geen ander kent, is Margreet, de voorzitter van corsogroep Kluitenberg. Normaal gesproken heeft zij alles onder controle, maar in de serie zie je toch een andere kant van haar als haar wagen voornamelijk uit oranje bloemen bestaat. Lukt het haar om op tijd het roer om te gooien of gaan toch corsogroepen als Hebbes en Alliance er met de winst vandoor?

Wanneer is Corsokoorts in Sint Jansklooster op televisie te zien?

Corsokoorts in Sint Jansklooster is vanaf 2 april iedere dinsdag om 20:30 uur te zien op SBS6.

Meer over