Courage Under Fire

Denzel Washington wil de waarheid boven tafel in Courage Under Fire

NET 5 - vrijdag 19 april om 20:30

© 20th Century FOX
Een luitenant-kolonel moet de dood van een helikoptercommandant tijdens de Golfoorlog onderzoeken, om te beoordelen of ze als eerste vrouw de Medal of Honor verdient.

Luitenant-kolonel Nat Sterling (Denzel Washington) houdt zich bezig met het beoordelen van aanvragen voor militaire onderscheidingen.

Courage Under Fire

Zo krijgt hij de zaak van de gesneuvelde kapitein Karen Walden op zijn bureau. Deze helikopterpiloot zou heldhaftig gehandeld hebben toen haar toestel neerstortte tijdens de Golfoorlog.

Het lijkt een eenvoudige zaak, tot hij ziet dat de getuigenverklaringen elkaar tegenspreken: de ene soldaat noemt haar een held, volgens een ander was ze juist een lafaard.

Sterling besluit het tot op de bodem uit te zoeken in Courage Under Fire. Deels om de waarheid boven tafel te krijgen, deels om zijn schuldgevoelens over een fatale fout die hij maakte toen hij zelf in Irak gelegerd was.

De ijzersterk acterende Washington draagt de film als de door trauma’s geplaagde hoofdpersoon.

Matt Damon

Matt Damon speelt een van de soldaten in Courage Under Fire. Hij stond nog aan het begin van zijn carrière en ging ver voor de rol.

Hij moest afvallen voor de film en nam geen halve maatregelen. Hij at alleen maar kip en rende meer dan 20 kilometer per dag. Dit deed hij zonder goede begeleiding.

Door dit gevaarlijke afvalregime viel hij in een paar maanden meer dan 23 kilo af.

Meer over