Cowboys & Aliens

Cowboy Daniel Craig knokt tegen aliens

RTL 7 - maandag 3 februari om 23:12

© http://www.paramount.de/Info/Nutzungsbedingungen
In 1873 arriveert een ruimteschip in het Wilde Westen met aliens die de aarde over willen nemen. Cowboys en indianen moeten samen vechten tegen deze vijand.

Verhalen over cowboys en indianen en verhalen over aliens zijn vaak een doorslaand succes. 'Wat nou als ik die twee genres met elkaar combineer?' moet comicschrijver Scott Mitchell Rosenberg gedacht hebben. En zo geschiedde: in 2006 zag het stripverhaal Cowboys & Aliens het levenslicht.

Cowboys & Aliens

De verfilming van Cowboys & Aliens begint – naar goede westerntraditie – met een vreemdeling die aankomt in een stadje in het wilde westen. Het is 1873, het stadje heet Absolution en de vreemdeling (Daniel Craig) Jake heeft geen flauw idee wie hij is, waar hij vandaan komt of waarnaar hij onderweg is. Zijn enige aanwijzing over zijn identiteit is een mysterieuze beugel om zijn hand.

Al vrij snel na zijn aankomst in Absolution ontdekt Jake dat de plaatselijke bevolking niet bepaald gastvrij is. De wrede Colonel Dolarhyde (Harrison Ford) zwaait er de scepter.

Tot een ruimteschip vol aliens zich op Absolution stort. Lukt het Jake, de inwoners van het stadje en de Apache-indianen om deze buitenaardse vijand te verslaan? 

Lange aanloop

Cowboys & Aliens kwam in 2011 uit, maar de film was al sinds 1997 in productie. In dat jaar kochten Universal Pictures en DreamWorks de filmrechten van een concept van Scott Mitchell Rosenberg.

Pas toen hij in 2006 zijn stripboek af had, konden de filmproducenten echt aan de slag. Regisseur Jon Favreau (die eerder Iron Man en Iron Man 2 maakte) kreeg een dikke 160 miljoen dollar om de film maken.

Meer over