Coyote Ugly

Van dorpsmeisje naar dansdiva

NET 5 - woensdag 29 juli om 20:30

© redactioneel.s3-eu-west-1.amazonaws.com/images
Violet verhuist van het platteland naar New York om het te maken als singer-songwriter. Als dat niet lukt, gaat ze achter de bar werken.

Ze komt in veel films terug: het naïeve plattelandsmeisje dat naar de grote stad verhuist om het te gaan maken.

Coyote Ugly

In Coyote Ugly is Violet (Piper Perabo) dat meisje. Ze verhuist van haar geboorteplaats naar New York om het te maken als singer-songwriter. 

Het lukt haar niet om aan de bak de komen. Als bij een inbraak dan ook nog eens haar demotapes gestolen worden, is Violet helemaal ten einde raad.

In haar zoektocht naar een baantje komt ze toevallig in de Coyote Ugly Saloon terecht. In de meeste films is achter de bar staan een goede manier om alsnog ontdekt te worden, dus neemt Violet het baantje aan.

Maar de Coyote Ugly Saloon is geen gewone kroeg. Het is een ruige kroeg waar de sexy geklede barkeepsters de dienst uitmaken.

Violet moet er flink wennen, maar als snel is ze een echte Coyote.

LeAnn Rimes

De Coyote Ugly Saloon bestaat echt. De bar opende in 1993 haar deuren in New York.

In 1997 schreef ex-barkeeper Elizabeth Gilbert een artikel in GQ Magazine over haar tijd in de Coyote Ugly Saloon. Producent Jerry Bruckheimer kocht te filmrechten van dat verhaal.

Coyote Ugly betekende de internationale doorbraak voor countryzangeres LeAnn Rimes. Haar single 'Can't fight the moonlight' van de soundtrack van de film groeide uit tot een wereldhit.

In Nederland stond het nummer vier weken op nummer 1 in de top 40.

Meer over