Crank: High Voltage

Jason Statham staat onder hoogspanning in actiefilm Crank: High Voltage

Veronica - donderdag 7 december om 22:15

© Sony Pictures
In Crank: High Voltage is de Britse spierbonk Jason Statham weer te zien als de hyperactieve huurmoordenaar Chev Chelios.

Crank: High Voltage gaat verder waar Crank ophield. Letterlijk. Chev Chelios overleeft een val uit een helikopter, waarna de Chinese maffia zich over hem ontfermt. 

Crank: High Voltage

Dat is niet bepaald goed nieuws: de snoodaards stelen Chevs hart en vervangen het door een kunsthart op batterijen. Alleen moet hij die batterijen wel aan de praat houden. Logischerwijs wil Chev zijn eigen hart graag terug, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker omdat hij er ook nog voor moet zorgen dat zijn tijdelijke hart het blijft doen. Daarvoor moet hij het geregeld opladen.

Dat opladen is geen kwestie van even aan de lader hangen of de batterijen verwisselen: Chev moet zichzelf in Crank: High Voltage regelmatig een fikse elektrische schok geven om de rikketik aan de praat te houden. En dat betekent een hoop gehannes met auto-accu’s, startkabels, elektriciteitshuisjes en ander zwaar elektrisch geschut. High Voltage dus.

Klopt

Je zou het niet verwachten van een ongeloofwaardige film als deze, maar één belangrijk detail in Crank: High Voltage klopt wél: het hart. Dat is namelijk een echt kunsthart, zoals dat in de medische wereld gebruikt wordt.

Het verschil is dat het dan volledig in het lichaam van de patiënt zit en van de buitenkant dus niet te zien is. En dat het niet zo’n externe battery pack heeft als het hart van Chev.

Meer over