Crank: High Voltage

Jason Statham staat onder hoogspanning

RTL 7 - woensdag 3 maart om 22:36

© http://www.rtl.nl
In Crank: High Voltage is de Britse spierbonk Jason Statham weer te zien als de hyperactieve huurmoordenaar Chev Chelios. Moest hij in de eerste Crank-film zijn hartslag boven een bepaalde waarde houden, in dit vervolg moet hij ervoor zorgen dat de batterij van zijn tijdelijke kunsthart niet leegraakt.

Crank: High Voltage gaat verder waar Crank ophield. Letterlijk. Chev Chelios overleeft een val uit een helikopter, waarna de Chinese maffia zich over hem ontfermt. Dat is niet bepaald goed nieuws: de snoodaards stelen Chevs hart en vervangen het door een kunsthart op batterijen. Alleen moet hij die batterijen wel aan de praat houden.

Crank: High Voltage

Logischerwijs wil Chev zijn eigen hart graag terug, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker omdat hij ook nog moet zorgen dat zijn tijdelijke hart het blijft doen.

Daarvoor moet hij het geregeld opladen.

Dat opladen is alleen geen kwestie van even aan de lader hangen of de batterijen verwisselen: Chev moet zichzelf in Crank: High Voltage regelmatig een fikse elektrische schok geven om de rikketik aan de praat te houden.

En dat betekent een hoop gehannes met auto-accu's, startkabels, elektriciteitshuisjes en ander zwaar elektrisch geschut. Letterlijk High Voltage dus.

Klopt

Je zou het niet verwachten van een ongeloofwaardige film als deze, maar één belangrijk detail in Crank: High Voltage klopt wél: het hart. Dat is namelijk een echt kunsthart, zoals dat in de medische wereld gebruikt wordt.

Het verschil is dat het dan volledig in het lichaam van de patiënt zit en van de buitenkant dus niet te zien is. En dat het niet zo'n externe battery pack heeft als het hart van Chev.

 

Meer over