Crazy Rich Asians

Een volledig Aziatische cast

NET 5 - donderdag 7 januari om 20:30

© https://images.pathe-thuis.nl
De Chinees-Amerikaanse Rachel (Constance Wu) reist met haar vriend Nick naar Singapore om de bruiloft van zijn beste vriend bij te wonen. Ze komt tot een bijzondere ontdekking.

Nick blijkt uit een van de rijkste, meest vooraanstaande families uit Azië te komen. Rachel kijkt haar ogen uit, zijn hele familie leeft in uitzonderlijke luxe. Maar helaas is het niet alleen maar rozengeur en manenschijn. 

Crazy Rich Asians

Die familie, en dan vooral moeder Eleanor (Michelle Yeoh) ziet Rachel niet zo zitten. Eleanor vindt de 'simpele' hoogleraar economie niet goed genoeg voor haar zoon. Zij ziet haar liever vertrekken. 

Verademing

In veel (Hollywood)films komen Aziatische personages er bekaaid vanaf. Op een paar uitzonderingen na moeten Aziatische acteurs het doen met bijrolletjes, die doorgaans van de stereotypen aan elkaar hangen.

Hoe anders is het in de romantische komedie Crazy Rich Asians: de film heeft geen niet-Aziatische personages. Toch is Crazy Rich Asians voor iedereen herkenbaar, omdat het gaat om acceptatie. Het vertelt een universeel verhaal met een Aziatische inslag die verder gaat dan de stereotyperingen. Dat is een verademing en een verrijking tegelijk.

Succesvol

Naast lovende recensies stal deze film ook de harten van een groot publiek. Niet alleen Aziaten, maar ook de rest van de wereld beleefde plezier aan deze film. Het is met een opbrengst van een kleine 240 miljoen dollar een van de succesvolste romantische komedies aller tijden. Daarnaast kreeg de film twee Golden Globe nominaties: voor beste film en beste actrice (Constance Wu). 

Meer over