Creed

Michael B. Jordan krijgt boksles van Sylvester Stallone

RTL 7 - zaterdag 16 mei om 20:00

© © 2015 Warner Bros. Entertainment Inc. and Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. All Rights Reserved.
De talentvolle Adonis Creed werkt keihard om door te kunnen breken als bokser. Daarbij krijgt hij hulp van een heuse legende: ex-wereldkampioen Rocky Balboa.

De vader van de jonge bokser Adonis Creed (Michael B. Jordan) was wereldberoemd, maar Adonis heeft hem nooit gekend. Nog voor Adonis geboren werd overleed Apollo Creed tijdens een gevecht met de Russische bokser Ivan Drago.

Creed

Ondanks dat afschrikwekkende voorbeeld wil Adonis in de voetsporen van zijn vader treden. Hij wil profbokser worden. Sterker nog: hij wil wereldkampioen worden.

Aan talent ontbreekt het Adonis niet, maar hij heeft de juiste begeleiding nodig om de absolute top te kunnen bereiken. In Creed krijgt Creed junior het voor elkaar een absolute bokslegende te strikken als trainer: Rocky Balboa (Sylvester Stallone).

Balboa is niet alleen een legendarisch bokser – hij werd twee keer wereldkampioen in het zwaargewicht – hij was ook een goede vriend van Apollo Creed.

Sylvester Stallone

Sylvester Stallone is al sinds het allereerste begin bij de Rocky-serie betrokken. Hij speelde de hoofdrol in de zes voorgaande films.

Ook schreef hij zes keer het scenario en nam hij vier van de zes keer de regie voor zijn rekening. Creed is de eerste film in het Rocky-universum waar Stallone niet aan mee heeft geschreven.

Die schrijverswissel leverde Stallone wel wat op. Voor het eerst sinds Rocky werd hij voor zijn vertolking van Rocky Balboa genomineerd voor een Oscar.

Creed II ging 10 januari de bioscoop in.

 

Meer over