Crimedocs

Crimedocs duikt in de zaak van de vermiste Sabrina Oosterbeek

NPO 3 - vrijdag 11 maart om 21:04

© Tros Vermist, 2004
De AVROTROS-serie CRIMEDOCS is sinds begin dit jaar te zien en belichte vooral Amerikaanse moorden, maar vanaf vandaag staan er een paar gruwelijke Nederlandse moorden in de kijker.

Je hoort vaak maar het halve verhaal van de politie als het gaat om gevoelige zaken als bijvoorbeeld moord. Maar in dit geval krijgen kijkers bij drie moorden meer te horen en blijkt dat de realiteit vaak nog veel erger is.

Crimedocs

In deze eerste aflevering van Crimedocs staat de zaak rondom Sabrina Oosterbeek centraal. Eind 2021 wordt de Amsterdamse huisschilder Sjonnie W. veroordeeld tot twintig jaar cel en tbs voor de dood van de vermiste Sabrina en voor de gruweldood van twee drugsverslaafde prostituees. Zeer heftige zaken, ook omdat één van hen in stukken gezaagd is gevonden. 

Sabrina Oosterbeek

Aan de hand van emotionele interviews met nabestaanden, unieke beelden van een interview met W., gesprekken met mensen uit zijn vertrouwenskring en reconstructies zoekt Crimedocs antwoord op prangende vragen. Wie is Sjonnie W. en wat is er gebeurd met het lichaam van Sabrina? En is de vermiste prostituee Stefanie, die Sjonnie goed kende, ook slachtoffer van hem geworden?

Meer over